Digitale Aankoop

Wel zo relaxed

Lawrence Car Service Omruilgarantie


Met Lawrence Car Service Omruilgarantie kunt u uw voertuig omruilen als u er niet tevreden mee bent. De Lawrence Car Service Omruilgarantie geeft u het recht om uw voertuig eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 750 gereden kilometers, om te ruilen. Bij een motor is de grens maximaal 500 kilometer. Voorwaarden is wel dat u al bij de aankoop van uw voertuig aangeeft dat de Lawrence Car Service Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hoe gaat deze garantie verder in zijn werk?

Wat houdt de Lawrence Car Service Omruilgarantie in?
Het kan gebeuren dat het voertuig dat u gekocht hebt toch niet helemaal aan uw wensen voldoet. In zo’n geval kunt u eenmalig gebruikmaken van de Lawrence Car Service Omruilgarantie. U gaat dan binnen twee weken na aflevering en als u nog geen 750 kilometers gereden hebt (of 500 kilometer in het geval van motor), terug naar de verkopende partij. In principe levert u het voertuig dan direct in bij het Lawrence Car Service-bedrijf. De verkoper gaat zijn uiterste best doen om zo snel mogelijk met een passend alternatief te komen. Samen met de verkoper maakt u afspraken over uw mobiliteit voor de periode waarin het Lawrence Car Service-bedrijf een andere voertuig voor u zoekt die past bij uw wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenvoertuig die u tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief.

De Lawrence Car Service Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatief voertuig aan dat in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke occasion. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet de koper bijbetalen. Op de alternatieve occasion zit dan geen Lawrence Car Service Omruilgarantie meer.

Wat zijn de regels van de Lawrence Car Service Omruilgarantie? Allereerst is het belangrijk dat u bij het sluiten van de koop aangeeft dat u het voertuig heeft gevonden op lawrencebeek.nl en dat u de Lawrence Car Service Omruilgarantie als optie in de koopovereenkomst wilt hebben. Wanneer u vervolgens besluit gebruik te maken van de Lawrence Car Service Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van het voertuig de termijn van maximaal twee weken en de maximaal gereden kilometers in acht worden genomen. Het voertuig moet in dezelfde staat zijn als toen de koper hem afnam en ook alle oorspronkelijke documenten moeten bij het voertuig aanwezig zijn De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen twee maanden een passend alternatief aan te bieden.

Wanneer de verkoper niet binnen twee maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Het voertuig wordt gevrijwaard en de klant krijgt zijn oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer het voertuig schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een extra bedrag voor het voertuig in rekening brengen.