Schokdempers

Comfortabel over de weg

Slecht werkende schokdempers hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd.
Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals de stuurdelen.
Omdat de schokken die de banden doorgeven onvoldoende gedempt worden, wordt de hele auto aan extra trillingen blootgesteld. Dit heeft invloed op de levensduur van onder andere de koppeling, de aandrijfassen, de versnellingsbak en bijvoorbeeld de verlichting.
Verder maken versleten dempers een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Om deze redenen is een regelmatige inspectie van schokdempers pure noodzaak.
Bij Lawrence Car Service is het mogelijk om uw niet alleen uw schokdempers te laten test op lekkage maar ook op werking zonder de daadwerkelijke schokdempers te demonteren. Door de aparte schokdemperstestbank is het mogelijk om rijomstandigheden te simuleren en te controleren hoe de auto zich gedraagt tijdens deze omstandigheden. Hierdoor kan een goede wegligging en de juiste remweg gegarandeerd worden voor u en uw auto.